Opprette annonse på Snapchat – steg for steg

Opprette annonse på Snapchat – steg for steg

Markedsførere må hele tiden tilpasse seg etter målgruppen for å kunne gi relevant budskap på riktig plass. Snapchat er en svært populær app, og er en fin måte å annonsere bedriften sin. I dette innlegget viser jeg hvordan man enkelt oppretter en annonse på Snapchat.

Snapchat - den raskeste måten å dele et øyeblikk på!
Bilde er hentet fra: Snapchat

Hva er Snapchat?

Snapchat er en mobilapplikasjon hvor man enkelt kan dele bilder eller korte videoer med venner og familie, samt chatte eller ringe (Løvås, 2019). Appen har også annet innhold som underholdning, nyheter eller influenser-vlogger. Appen ble lansert i 2011, og har i dag 283 millioner brukere. (Iqbal, 2021)

Snapchat skiller seg ut fra andre sosiale medier ved at bilder og videoer som sendes til kontakter, blir borte etter de er åpnet. Varigheten er normalt mellom 1-10 sekunder, eller etter den er lukket av mottaker (Løvås, 2019).

Hvorfor annonsere på Snapchat?

Som nevnt har Snapchat mange brukere, som gjør at innholdet har mulighet til å bli sett av mange. Appen har få knapper i menyen, og kun 1 av de inneholder innhold. Dette gjør det enkelt å få med seg informasjon. Siden blir også hyppig brukt, da det er her venner og families Snapchat-storyes blir vist. Annonsen kan legges imellom folks storyer, og øker sannsynligheten for å bli sett. I tillegg kan man enkelt videresende målgruppen fra annonsen til relevant nettside via link, ved å «swipe opp».

Opprette annonse

  1. Gå til snapchat.com, og klikk «annonser» i menyen øverst på siden.

2. Klikk «get started» eller «create an ad».

3. Opprett en bruker eller logg inn på eksisterende konto.

4. Opprett en bedriftskonto

5. Velg mål for annonsen

6. Design annonsen

7. Velg bilde og former annonsens utseende slik du ønsker

8. Spesifiser hvem målgruppen din er, hvor de befinner seg og hvilket budsjett du har for annonseringen

9. Til slutt legger man til betalingsinformasjon og publiserer annonsen!

Skjermbilder er hentet fra: Snapchat

Når annonsen nå er publisert vil den vises for målgruppen, og forhåpentligvis hjelper det bedriften din å nå målene som er satt!

Kilder

Iqbal, Mansoor. 2021. «Snapchat Revenue and Usage Statistics (2021)». Business of Apps.

Løvås, Oscar. 2019. «Snapchat annonsering». Inevo.

Snapchat. 2021. https://www.snapchat.com/l/nb-no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *